ネギともやしのおつまみ

Recipe No.16

Bean Sprout Spring Onion Stir Fry

Total Time10 mins
Course: Side Dish
Keyword: Spring onion, Sprout
Servings: 4 People
Author: Amelie

Ingredients

  • 1 pack soybean sprout/もやし/豆芽/芽菜
  • 1 stalk spring onion/長ネギ/青蔥
  • 1 Tbsp sesame oil/ごま油/芝麻油

Seasonings

  • 1 Tsp soysauce/醤油
  • 1 Tsp chicken soup powder/チキンスープの素/鷄湯粉
  • 1 pinch salt/塩/鹽
  • pepper/胡椒 a little

Instructions

  • Wash bean sprout and drain using colander. Wash spring onion and cut diagonally about ½ cm thick.
  • Heat sesame oil in a pan and fry spring onion on both sides until lightly brown color appears
  • Add bean sprout and the seasonings and cook for at least 3 mins. Careful not to over cook to preserve a little crunch and aroma.

関連記事

  1. きゅうりとちくわの胡麻和え

  2. 切り干し大根

  3. オクラとキャベツの胡麻和え

  4. 鶏としめじのマヨポン酢炒め

  5. キャベツときゅうりの酢の物

  6. しいたけの味噌汁

  1. この記事へのコメントはありません。

  1. この記事へのトラックバックはありません。