きゅうりとわかめの酢の物

Recipe No.82

Cucumber and Seaweed Salad

Total Time10 mins
Course: Salad
Keyword: Cucumber, Seaweed
Servings: 4 people
Author: Amelie

Ingredients

  • 1 cucumber/きゅうり/青瓜/黄瓜
  • 1 Tbsp seaweed(toasted)/焼きのり/海苔
  • 1 tsp sesame/ごま/芝麻
  • 2 tsp sugar/砂糖/糖
  • 1 Tbsp vinegar/酢/醋
  • little salt/塩/鹽

Instructions

  • Soak seaweed as shown in package and drain well. You may squeeze excess water.
  • Slice cucumber thinly, mix with salt and leave for 10 mins. Rinse once and squeeze with excess water.
  • Mix sugar and vinegar in a bowl.
  • Add cucumber and seaweed and mix thoroughly.
  • Season with salt and top with sesame seeds to finish.
  • コメント: 2

関連記事

  1. さつまいもの甘露煮

  2. 旨味たっぷり蛤のお吸物

  3. トマトと卵の中華スープ

  4. ほうれん草とコーンのバター炒め

  5. なすのチーズ焼き

  6. 豚とほうれん草の炒めもの

  1. この記事へのコメントはありません。

  1. この記事へのトラックバックはありません。