オクラの塩昆布和え

Recipe No.90

Okra and Salted Kelp Salad

Total Time10 mins
Course: Salad, Side Dish
Keyword: Okra, Salted Kelp
Servings: 4 people
Author: Amelie

Ingredients

  • 10 pcs okura/オクラ/秋葵
  • 1 Tbsp dried salted kelp/塩昆布/盐昆布
  • 1 tsp sesame oil/ごま油/芝麻油
  • salt/塩/鹽 for boiling okra

Instructions

  • Boil water in a pot and add little salt.
  • Boil okra for about 3 minutes or depending on size of okra. Larger ones takes more time to cook.
  • Once desired softness is reached, drain using colander and put in ice water or just cold water to stop cooking process.
  • When drained and cooled down, slice into desired shapes.
  • Add sesame oil and salted kelp. If using strands of dried kelp you may cut using scissors to make it finer.

関連記事

  1. ブロッコリーとじゃがいもの味噌チーズ焼き

  2. ニラたま炒め

  3. ポテトサラダ

  4. なすのチーズ焼き

  5. 豚とキャベツのみそ炒め

  6. いももちチーズ

  1. この記事へのコメントはありません。

  1. この記事へのトラックバックはありません。